Cam Filmi Nedir?

13-04-2021 23:41
Cam Filmi Nedir?

Yoğun güneş ya da yapay ışıktan korunmak, UV ışınlarının etkisini azaltmak için kullanılan cam filmi, günlük hayatta pek çok alanda özellikle de araçlarda sıkça karşımıza çıkan bir malzemedir. Gelin, bu malzemenin kullanım alanlarına ve cam filme dair en çok merak edilen sorunların yanıtlarına bir göz atalım. 

Çizilmez Cam Filmi Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Çizilmez cam filmi kullanıcılarına pek çok avantaj sunar. İşte bu avantajlardan bazıları:


  • UV ışınlarını engeller. Böylece cildiniz için olumsuz etkileri olan bu ışınlardan korunabilirsiniz. 
  • Araba cam filmi, otomobil sürücülerinin fazla güneş ışığı almalarını engelleyerek hem görüş açılarında hem de ciltlerinde oluşabilecek sorunların önüne geçmeye yardımcı olur. 
  • Faydalı özelliklerinin yanında şık yapılarıyla da avantaj sunan ürünler, hem konut hem de otomobillere hoş bir görünüm katar. 
  • Otomobil, ev, otel, hastane ve diğer alanlarda mahremiyet sağlamak isteyenlerin bu beklentilerine de karşılık verir.
  • Işığı doğrudan içeriye almadığından yaz günlerinde araç ya da mekan içinin fazla ısınmasını da engeller. 
  • Hem ısıtma hem de soğutma tarafında tasarruf sağlar. 
  • Fazla güneş ışığı otomobil koltuklarınızın rengini soldurup yapay deri malzemeleri çatlatabilir. Oto cam filmi, fazla ışığı engellediğinden bu sorunun da önüne geçer. 

Cam Filmi Nerelerde Kullanılır?

Cam film pek çok alanda kullanılabilir. İş yerleri, hastaneler, rezidanslar ve otomobillerde sıkça karşımıza çıkan cam filmleri, yüksek ışığa karşı korumalarının yanı sıra gizlilik sağlamak amacıyla da kullanılabilir. Bu amaçla balkon, teras, otel pencerelerinde de cam filmi kullanılarak daha mahrem alanlar oluşturulabilir. 

Oto Cam Filmi Numaraları Nelerdir?

Otomobil için kullanılan çizilmez cam filmi ürünleri, ışığı geçirgenlik seviyelerine göre kendi aralarında numaralandırılır. Oto cam filmi numaraları ve ışık geçirgenlik seviyelerini şu şekilde sıralayabiliriz:


  • 1 numara cam filmi: % 85, 2,
  • 2 numara cam filmi: %70,3
  • 3 numara cam filmi: %55, 4
  • 4 numara cam filmi: %40

Cam Filmi Kullanmak Yasak Mıdır? TÜVTÜRK Onaylı Cam Filmleri Hangileridir?


Cam filmi kullanmanın yasak olduğuna dair söylentiler duyabilirsiniz. Bu yanlış değil ancak eksik bir bilgidir. Zira otomobiller için kullanılan oto cam filmi çeşitleri için TÜVTÜRK belirli kurallar belirlemiş ve bu kurallara uymayan cam filmlerin kullanımı yasaklanmıştır. 


Öncelikle cam filmi taktıracaksanız yetkili kuruluşlardan onay almanız gerekir. Cam filmini aracınızın ön cam kısmına değil sadece yan camlara ve bu camların iç kısımlarına taktırabilirsiniz. Bu camların dış ışık yansıtma oranı %15 ve üzeri, kalınlıkları en fazla 80 µm,  UV koruması ise en az %98 oranlarında olmalıdır. 


Araba cam filmi için ışık geçirgenliği oranı ise en az %70’tir. Bu da 1 ve 2 numara cam filmi seçeneklerinin araç için uygun olacağını anlamına gelir. Eğer arka görüş içerisindeki emniyet camlarına cam film uygulanacaksa bu oran en az %20 olmalıdır. Bu film uygulanıyorsa araçta muhakkak sağ ve sol görüş sistemleri yer almalıdır. 


Aracınız ya da mekanlarınız için cam filmi arıyorsanız Jet Malzeme’nin cam filmleri kategorisine göz atabilir, cam filmi fiyatları arasında karşılaştırma yaparak dilediğiniz ürünü hemen satın alabilirsiniz. 



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.