Dekota Levha İle İlgili Merak Edilenler

14-04-2021 23:35
Dekota Levha İle İlgili Merak Edilenler

Foreks levha olarak da bilinen ve özellikle de dijital baskı için sıklıkla kullanılan dekota levha nedir, dekota levhanın kullanım alanları ve özellikleri nelerdir öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin. 

Dekota Levhanın Özellikleri Nelerdir?


Daha önce bu malzeme ile karşılaşmadıysanız ve "Dekota nedir?” merak ediyorsanız işe bu malzemeyi tanımakla başlayalım. Dekota malzemesi PVC olan dekota, farklı alanlarda kullanıma elverişli bir levha çeşididir. Hafif yapısıyla taşımayı, uygulamayı kolay hale getiren dekota levha, pürüzsüz, düzgün, sert ve darbeye dayanıklı bir yapıdadır. Bu özellikleri sayesinde pek çok alanda rahatlıkla kullanılır. 


Dekota levha çeşitleri; kesilebilir, şekil verilebilir, boyanabilir, yapıştırılabilir ya da vida ile sabitlenebilir. Termoplastik bir yapısı olan bu malzeme ısıyla da şekillendirilebilir. Uzun ömürlü yapısı ve pratik kullanım özellikleriyle dekota levha pek çok alanda işinizi kolaylaştırır. 

Dekota Suya Dayanıklı Mıdır?


Dekota levhalar su çekmeyen yapıları sayesinde suya karşı dayanıklıdır. Bu sayede ıslanan dekota levhalar şişmez ya da formları bozulmaz. Bu sayede malzemeyi dış mekanlarda da kullanabilirsiniz. 


Dekota levha su dışında da pek çok dış etkene karşı dayanıklı yapıdadır. Haşereler, bakteriler, mantarlar, soğuk, sıcak hava, nem gibi pek çok dış etken bu levhaların yapısını ve görünümünü olumsuz olarak etkileyemez. 

PVC Foam Levha Ne İşe Yarar?


Dekota levha ile ilgili bilgi edindik. Peki, "PVC Foam levha nedir?” PVC Foam levha, toz formdaki PVC ana maddesinin çeşitli kimyasallarla bir araya getirilip çekme hattında işlenmesiyle oluşan bir levha çeşididir. Yani dekota ile birebir aynı özelliklere sahip bir malzemedir. Özetle, PVC Foam levha olarak adlandırılan tüm levhalar dekota levhadır. Sadece tercihe göre ismi farklı şekilde kullanılır. Dolayısıyla özellikleri ve kullanım alanları da aynıdır. 

Dekota Levha Kullanım Alanları Nelerdir?


Dekota levhanın kullanıma göre şekil alabilen yapısı onu pek çok alanda kullanmanıza imkan tanır. Fotoğraf kaplama, yapıştırma, vidalanma, kesilme, ısıyla,  şekilde alma özellikleri sayesinde çeşitli sektörlerde, farklı amaçlarla kullanılır. İşte dekota levhanın diğer adıyla PVC Foam levhanın kullanım alanları:


  • Isıyı izole edebildiğinden ısı izolasyonu için mekanların duvarları ve bölmeleri arasında kullanılır. 
  • Üzerine baskı yapılması ya da fotoğraf kaplanabilmesi ile dijital baskı, serigraf baskı, iç mekan giydirme, stand giydirme, mekan tasarımı gibi dekoratif amaçlara hizmet eder. 
  • Mobilya sektöründe masa, sehpa tablası olarak tercih edilir. 
  • Dayanıklı yapısı ile mekanlarda ara bölmeler oluşturmak için de dekota levha kullanılabilir. 
  • Çatı kaplama, kapı ve diğer yapı ekipmanlarının tasarımı, etiketleme, stand hazırlama gibi pek çok işte de sıklıkla kullanılan bir malzemedir. 

Eğer siz de baskı, dekorasyon, mimari, izolasyon gibi işler için güçlü, dayanıklı, pratik bir malzeme arıyorsanız Jet Malzeme’nin dekota levha ürünlerine göz atabilirsiniz. Dekota fiyatları arasında karşılaştırma yapabilir, ürünler hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. 





 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.