Dijital Baskı Makineleri ve Malzemeleri

27-07-2020 14:51

Dijital Baskı Makineleri ve Malzemeleri

Dijital baskı, bilgisayar destekli bir dijital ortamda hazırlanmış görsellerin, çeşitli malzemeler üzerine doğrudan basılması anlamına gelir. Özellikle profesyonel olarak masaüstü yayıncılık ve dijital kaynakları basılı olarak kullanmak maksadını yansıtır. Çeşitli format ve hacimlerde lazer veya mürekkep püskürtmeli yazıcılar ile basılması işlemini ifade eder. 

Dijital baskının gelişmesi ile birlikte ofset baskıya göre daha hızlı tamamlanan baskıya alınma süreci, taleplerin daha hızlı şekilde karşılanmasını sağlamıştır. Zamandan tasarrufun önem kazandığı günümüzde, bu sistemin kullanımını başlıca tercih sebebi haline getirmiştir. 

Dijital baskının avantajları olduğu gibi baskının türü, adedi, tasarımı ve kalitesi gibi etkenler ile baskı süreci şekillenmektedir. Şayet baskı yapılacak adet sayısı az ise, önceliğiniz yapılan işin hızı ön planda ve maliyet konusunda esneklik gösterebiliyorsanız, dijital baskı sizin işlerinizi kolaylaştıracaktır. Bu koşullar dışında özellikle düşük maliyet arıyorsanız ve zamanla ilgili bir kaygınız yoksa dijital baskı yerine serigrafi ya da ofset baskıyı tercih edebilirsiniz.

Dijital Baskı Makineleri Nelerdir?

Dijital baskı sistemleri içinde en çok tercih edilen dijital baskı makineleri mürekkep püskürtmeli lazer yazıcılardır. Bu tür yazıcılar gelenekselleştiği gibi gelişimine de devam etmektedir. Özellikle mürekkep ve toner ile yapılan ısıtıcı sıvı ile ısıl işlemin veya UV kür işleminin uygulandığı baskı işleminde etkilidir. Fotoğraf kâğıdı, folyo, branda, one way vision ve diğer yüzeylere baskı yapılabilmesine imkân sağlanır.

Teknolojinin hızla geliştiği dünyamızda baskı işlerinin de değişime ayak uyduracağı ortadadır. Hal böyle olunca, hem baskı sektörünün hem de farklı sektörlerin dijital baskı makineleri ile dönüşüme uğrayacağı açıktır. Özellikle perakende sektörü, AVM sektörü, eğitim, sağlık ve kurumsal iletişimde dijital baskı olmazsa olmazdır.

Kurumların genel anlamda yapmak istedikleri bilgilendirme, duyurular, kampanyalar gibi kitlesel iletişim içeren materyaller, dijital baskı sayesinde ortaya çıkar. Pano, billboard (ilan tahtası), tabela, afiş, araç giydirmesi, poster, cephe kaplaması gibi uygulamalar daha etkin mesajların yayınlanmasını sağlar. 

Bununla beraber günümüzdeki mimari tasarım – iç ve dış mekânlarda kullanılan duvar kâğıdı ve zemin grafikleri de dijital baskı malzemeleri ve makineleri kullanılarak yapılır oldu. Özellikle mekânların yenilenmesi ve dönüştürülmesi çalışmalarında uygun maliyet ile ön plana çıkarak pek çok iş yerinin daha güzel bir şekilde dekore edilmesini sağladı. 

Bu maksatla jetmalzeme.com sayesinde kitlelere iletmek istediğiniz mesajda kullanacağınız malzemeleri uygun fiyata edinebilir, nitelikli tasarımlarla etkili mesajların yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Firma sayesinde elde edebileceğiniz başlıca baskı malzemeleri şunlardır;

Dijital Baskı Folyoları

 Reklam sektöründe çok uzun süredir kullanılan, kolay işleyebilme özelliği, işleme dayanıklı yapısı ve estetik görünümünden bir şey kaybetmemesi sayesinde duyuru ve tanıtımlar için uygundur. 

Aslında pvc temelli bir malzeme olan dijital baskı folyoları, düşük maliyeti sayesinde ihtiyaç sahibi olan herkes için en ideal çözümü sunuyor. Mürekkep tutuşu, hava şartlarına dış etkenlere karşı olan dayanıklılığı, uzun süre bozulmayan görüntü kalitesinin yanı sıra kalıcı, yarı kalıcı ve geçici yapışkan ürün seçenekleri beklentiye cevap verebilmektedir. Jetmalzeme.com baskı folyosu satışı adına ülkenin önde gelen isimlerinden bir tanesi olmaya aday. Ayrıca zengin ürün çeşitliliği sayesinde her çeşit talep için mutlaka uygun bir çözümü en ideal fiyatlar ile alıcılarına sunuyor. 

One Way Vision

 One Way Vision malzemenin ışık geçirgenlik özelliği sayesinde özellikle cam kaplama ve giydirme maksatlı kullanılır. Üstü kuşe kaplı lamine ve esnek yapışkan kullanılan malzeme, delikli yapısı sayesinde uygulandığı alanların dışarıdan görünmesine izin vermediği gibi, içeriden bakınca dışarısının görünmesine mani olmaz. Böylece cam özelliğini korumaya devam ederken reklamınızı kesintisiz yapar. 

Bu özellikteki baskı malzemeleri uzun ömrü, güneş ışınlarına ve dış etkenlere karşı dayanıklılığına sahiptir. Güneş ışığı alan mağazalar, dükkânlar ve belirli bir ölçüde dışarıdan görünmeye karşı önem veren kuaförler ve ofislerin başlıca tercihi olmuştur. 

Üzerine uygulanabilen dijital baskı yöntemi sayesinde istenilen türde resim ve yazının kullanılabilmesi sayesinde yapılan reklamın geniş kitleler tarafından görülmesini ve dükkânın diğerlerinden ayrılıp fark edilmesini sağlar. Estetik duruşu ve dekoratif görünümü sayesinde reklam aracı olduğu gibi dekorasyon malzemesi olarak da kullanılır. 

Dijital Baskı Kâğıtları

Jetmalzeme farkıyla alıcıya sunulan raket kâğıdı Citylight ışık geçiren özelliği sayesinde öncelikle otobüs durakları ve raket baskılarda kullanılmaktadır. Bununla beraber tanıtım ve reklam amaçlı afiş ve pankart baskılarında tercih edilir. Işık geçirme özelliği sayesinde ışıklı tabelaların kaplanması için de idealdir.

Billboard kâğıdı yani Blueback kâğıdı ise, hem hafif hem de uygun fiyatla sunulabilmesi sayesinde tercih edilir. Çoğunlukla billboard alanlarında kullanılan malzeme, büyük ölçülerinden dolayı rağbet görmektedir. Dijital baskı işleminin rahatlıkla uygulanması ile duvar kâğıdı olarak kullanılabilmeyi mümkün kılar. Bu yüzden emlak firmalarının çok büyük çaplı reklam çalışmaları için de uygundur. 

Her iki dijital baskı kâğıdı da her renk tonunda yüksek çözünürlük fırsatını sunarken, dayanıklılığı sayesinde son derece iddialıdır. 

Lamine Vinil / Branda  

Lamine vinil, içi dokulu olan sentetik kumaşın ön ve arka yüzlerine laminasyon makinelerinde lamine edilmesi ile elde edilir. Lamine vinil, dayanıklı pvc malzeme niteliğini koruyarak, reklamcılık alanında kullanılır. 

Özellikle bayrak, çadır, gölgelik, araç giydirme alanlarında kullanılan bu ürün sayesinde üstüne yapılan dijital baskılar uzun süre başarılı bir şekilde ilk günkü gibi varlığını korur. Jetmalzeme.Com sayesinde ışıklı ve ışıksız şekilde iki çeşit olarak bulunan bu ithal ürün, 260 ve 420 gr ağırlığındadır. 

İstenilen tasarımı başarılı bir şekilde branda yüzeyine fırsat veren bu malzeme, kullanıcılara germe tabela ve reklam yapma fırsatını sunduğu gibi vinil üzerinde istenilen renkte istenilen deseni ve resmi kullanmaya fırsat sunar. 

Işık geçiren lamine vinil ile yapılan branda baskılarda, ışığın doğal bir şekilde geçişi sağlanır. Önceliği ekonomi olan kişi ve kurumlar ise normal ışık geçirgenliği olmayan malzemeyi kullanmayı tercih eder.

Dökme Vinil / Branda

Avrupa Vinil ya da coated binil olarak bilinen bu malzeme, pvc maddesinin doğal bir şekilde sentetik kumaşla beraber işlenmesi neticesinde oluşur. Frontlit ve Backlit olarak 2 şekilde kullanılan dökme vinil, özellikle dış mekânlarda tercih edilen çadır ve gölgelik gibi kullanım alanı geniş bir üründür. 

Tercih edilmesine neden olan en önemli özellikleri ise kolay işlenebilmesi, fiyatının uygunluğu, uzun ömürlülük, her türlü hava şartına dayanabilme, açık alanlarda her mevsim kullanılabilmedir. Tıpkı lamine vinil gibi bayrak, çadır, gölgelik, araç giydirme gibi alanlarda kullanılır, üzerine yapılan dijital baskıyı başarılı bir şekilde taşıyarak reklam aracı olma özelliğini taşır. 

Mesh Delikli Vinil

İsmini üzerinde bulunan eşit aralıklı ve boyuttaki deliklerden alan, mesh baskı uygulanarak elde edilir. Hem reklam yapmak maksadıyla hem de inşaat sahalarından benzersiz bir koruyucu ve uyarıcı levha özelliğini taşıyarak ihtiyaca cevap verebilmektedir. Delikli özelliği sayesinde rüzgârlı açık alanlarda bulunan binalara uygulanır, içeriden bakınca dışarısının rahatça görünmesini sağlar. Mesh Delikli Vinil, normal ve ışıklı olmak üzere ikiye ayrılır. 

Bu ürün sayesinde kullanıcılar, pazarlaması yapılan ürün ya da hizmetin geniş kitlelere büyük alanlar kullanarak yapılmasına imkân bulmuşlardır. Üstüne yapılabilecek her türlü resim, slogan ve yazı basabilme özelliği sayesinde son derece ekonomik fiyatlar ile istenilen ebatlarda ürünü elde edebilir.

Dijital Baskı Boyaları ve Yardımcıları

Djital baskı boyaları konusunda pek çok ürün seçeneğini müşterilerin hizmetine sunan jetmalzeme.com sayesinde T-Shirt – Parça Kumaş ve Metraj Baskı, UV, Deri ve Hybird olmak üzere üzerine baskı yapılabilen her türlü yüzeye çalışan farklı baskı kafalarına uyun türde modelleri bünyesinde bulundurur. Ayrıca üretime yardımcı kuşgözü kapsül, çift taraflı bant, branda ekleme bandı, vinil germe aparatı, kapsül çakma aparatı gibi ürünler de temin edilebilir.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.