Şerit LED Hakkında Merak Edilenler

03-02-2021 23:34

Hem iç hem de dış mekanlarda farklı aydınlatma ihtiyaçları için kullanılan şerit LED,
alüminyum ya da bakır levhalar üzerine dizili şerit halindeki LED ampüllerden oluşur. Gelin, şerit LED nasıl bağlanır, şerit LED nerelerde kullanılır birlikte inceleyelim.

Şerit LED Nasıl Bağlanır?

Şerit LED’ler, pilli ya da fişli LED zincirlerinden farklı olarak ışık vermek için bir aygıta ihtiyaç duyar. Şerit LED’e uygun bir güç aygıtı bulmak içinse öncelikle ürünün voltajını ve güç özelliğini (kaç watt ya da amper olduğunu öğrenmelisiniz) öğrenerek uygun bir trafo seçebilirsiniz. Basit bir trafo işinizi görecektir. Son aşamada LED şerit bağlantısını
gerçekleştirmek için aşağıdaki adımların uygulanması gereklidir.
● Şebekenin nötrüne N ile belirtilen giriş kısmına bağlanır.
● Şebeke elektriğinin fazı, L ile belirtilen giriş kısmına bağlanır.
● Toprak simgesi ile belirtilen giriş kısmı toprağa yani GND’ye bağlanır.
● V+ LED şeridin kırmızı kablolu + girişine bağlanır.
● COM da siyah kabloya, - girişine bağlanır.
Tüm bu işlemlerin ardından şerit LED aydınlatma işlemini gerçekleştirmeye başlar.
 

İç Mekan ve Dış Mekan Şerit LED’leri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Şerit LED çeşitleri, hem iç hem de dış mekan aydınlatmaları için kullanılır. Her iki ürün çeşidinin de bu farklı kullanımlara uygun olacak şekilde geliştirilmiş farklı özellikleri bulunur. IP65 ve üstü koruma sınıfında yer alan dış mekan LED şeritler, adlarından da anlaşılacağı gibi dış mekandan gelecek etkenlere ve suya karşı dayanıklıdır. İç mekan LED şeritler ise çoğunlukla IP20 koruma sınıfındadır ve dış etkenlere dayanıklı değillerdir. Bu iki şerit LED çeşidinin koruma sınıflarını belirleyen en önemli etken silikon kullanımıdır. Dış mekan çeşitlerinde kullanılan silikon, LED’leri dış etkenlere karşı korur. İç mekan çeşitler ise silikonsuzdur.
 
İç mekan LED şeritler genellikle mobilya içleri, dolap kenarları ya da altlarında kullanılır. Dış mekan LED şeritler ise özel olarak oluşturulmuş yürüyüş alanlarında, teraslarda, balkonlarda, kafe ve restoran gibi mekanların bahçelerinde kullanılır.
 
Şerit LED fiyatları, markalara olduğu gibi bu iki çeşide göre de farklılık gösterir. Dış mekan şerit LED fiyatları, iç mekan şerit LED fiyatlarına göre daha yüksektir. İç ve dış mekana uygun şerit LED ürünlerine göz atmak için Jet Malzeme’yi ziyaret edebilir, ihtiyacınız olan ürünü hemen satın alabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.