Vinil Germe Tabela Hakkında Merak Edilenler

14-11-2021 22:59
Vinil Germe Tabela Hakkında Merak Edilenler
Vinil germe tabela, öncesinde dijital baskısı yapılan brandanın profil çerçeveye gerdirilmesi işlemi ile üretilen tabeladır. İçerisinde ışıklandırma sistemi bulunan çerçeveye vinil gerdirilerek ise ışıklı vinil tabela hazırlanmaktadır.

Vinil Germe Tabelalar Nerelerde Kullanılır?


Vinil malzeme yapısı kaynaklı oldukça dayanıklı malzemedir. Bu yüzden birçok alanda gönül rahatlığıyla kullanılabilmektedir. Açık alanlarda sıkça kullanılan vinil germe tabelalar, reklam ve duyurularını yapmak isteyen firmaların oldukça sık kullandığı reklam malzemesidir. Vinil germe tekniği ışıklı tabelanın yanı sıra afiş, bayraklar, posterler, fuar stantları, pankartlar gibi geniş kullanım yerine sahiptir. Vinil hafif, sağlam ve taşınabilir oluşu sayesinde sıkça tercih edilmektedir. 

Germe tabela sistemleri vinil denilen malzemeden oluşur. Bu malzemenin önceden hazırlanmış kasanın üzerine değişik metotlarla kapatılması işlemi ile yapılır. Bu farklı germe işlemlerinden en sık kullanılanı aparatlı germe ve zımba ile germe teknikleridir. Aparatlı germe tekniği; belli alüminyum aparatların kullanılması ile gerçekleştirilir. Son derece güvenli bir yöntemdir. Zımba ile germe tekniğine göre daha maliyetlidir ve zahmetlidir. Zımba ile germe tekniği; vinilin kasaya iyice gerilmesinden sonra kasa ile vinilin zımba ile birleştirilmesi ile oluşur. 

Vinil Germe Levha Uygulamalarında Nelere Dikkat Edilmelidir?


Vinil tabelada en önemli noktalardan biri montajdır. Hafif olması nedeniyle montajını çok iyi ayarlamak ve iyi uygulamak gerekir. Sağlam uygulanmayan vinil germe tabelalarda şiddetli bir rüzgar bile işlemin sökülmesine neden olabilir. Bu nedenle mutlaka önlem alınmalıdır. Vinil tabela uygulanması en pratik tabela ürünlerinden biridir. Baskıya gönderilen vinil yarım gün sonra kurumuş ve gerilmeye hazır duruma gelir. Bu esnada profil karkası yapılmıştır, üzerine çıtalar vidalanmıştır. Germe işlemi bitince montaj işlemine geçilir. Çok büyük panolarda arka zemine su kontrası kullanılmaktadır. Işıksız vinil germe sistemlerinin iki farklı tekniği vardır. Bunlardan ilki aparatlı germe yöntemi ikincisi ise zımba ile germedir. Aparatlı germe tekniği genel itibari ile alüminyum aparatlar alüminyum ayaklar kullanılarak germe prosedürü yapılan bir yöntemdir. Bu işlemde maliyet diğer yöntemlere göre daha yüksektir. Fiyatın biraz daha yüksek olmasının nedeni işçiliğin zor ve uğraştırıcı olmasıdır. Sağlamlık açısından da en güvenilir yöntemdir.
 
Vinil germe aparatı ve germe vinil çeşitlerine Jet Malzeme'den ulaşabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.