Yapışkanlı Folyo ile Banyo Fayans Kaplama Nasıl Yapılır?

18-06-2021 00:17
Yapışkanlı Folyo ile Banyo Fayans Kaplama Nasıl Yapılır?

Banyonuzun fayansları artık gözünüze demode geliyorsa yepyeni bir görünüm için kendinden yapışkanlı folyo kullanabilirsiniz. Peki, yapışkanlı folyo ile banyo kaplama nasıl yapılır?


- Öncelikle banyonuzun dolapları ile uyumlu ve zevkinize hitap eden bir kendinden yapışkanlı folyo modeli seçin. 

- Banyonuzun ölçüsünü alıp yeterli ölçülerde ve miktarda yapışkanlı folyo sipariş edin. 

- Folyoyu uygulayacağınız fayansların üzerinde herhangi çıkıntı olmadığına emin olun. Çivi ya da dübel çıkıntısı, işe yaramayan eski kablo çıkışları gibi çıkıntılar folyonun pürüzsüz görünmesini engelleyecektir. Temiz ve kuru fayansınız hazırsa uygulamaya başlayabilirsiniz.

- Fayans duvarları geniş bir alan olduğundan tek parça folyo yeterli olmayacaktır. Bu nedenle folyolarınızı desenlerine göre duvara nasıl yerleştireceğinizi planlayıp sıralamasını yapın. 

- Kendinden yapışkanlı folyo fayanslara kolayca tutunup uygulanabilir ancak dilerseniz folyonun yağlı kağıt kısmını çıkarıp yapışkanlı kısmını ortaya çıkardıktan sonra bir sprey yardımıyla ıslatabilir, böylece folyonun duvara daha kolay uygulanmasını da destekleyebilirsiniz. 

- Folyo parçaları duvara yerleştirip bir spatula yardımıyla düzleyin ve hava kabarcıklarını alın. Eğer yapıştırdıktan sonra çok rahatsız etmeyen ama küçük kabarcıklar varsa iğne ile delik açıp bunları ortadan kaldırabilirsiniz. 

- Folyo parçalarını yerleştirirken lavabo, klozet, sifon, musluk gibi çıkıntılı kısımları ayırmak için folyoyu falçata ile kesin. 

- Yapışkanlı folyo suya dayanıklı olduğu için dilerseniz duşakabin içindeki fayansları da kaplayabilirsiniz. 


Kaplama sonrası yeni fayanslarınızı uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz. Jet Malzeme'nin birbirinden kaliteli kendinden yapışkanlı folyo modelleri için sayfamızı ziyaret edin.


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.